אריזונה » לימוד בניית אתרים – מאיפה מתחילים?

לימוד בניית אתרים – מאיפה מתחילים?

בעולם עם ריבוי אפשרויות שבו כל הידע שאנחנו מחפשים נמצא מעבר לחלון, אחת השאלות שעולה היא איך אפשר ללמוד בניית אתרים? האם אנחנו רוצים ללמוד מיוטיוב בחינם, האם נרצה ללכת למכללה ולשלם עשרות אלפי שקלים? או האם נעדיף קורס אינטרנטי שיעלה לנו אלפי שקלים?

במאמר הזה ננסה לעשות קצת סדר במכלול האפשרויות הענקי שקיים בחוץ וננסה לתת כמה המלצות לאיך להיכנס לתחום של בניית אתרים בצורה הקלה ביותר.

לימוד בניית אתרים

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

הפלטפורמה - וורדפרס - נעים להכיר (-:

נכון להיום מעבר לעודף הידע יש גם עודף אפשרויות והמון פלטפורמות שונות שמאפשרות ללמוד בניית אתרים. אז לפני שנביא מאיפה אנחנו לומדים ואיך בואו נתחיל מלהבין מהם האפשרויות הקיימות ולמה כדאי להכיר את וורדפרס (WordPress) ולבנות את האתר עם הפלטפורמה הזאת.

וורדפרס היא אחד מפלטפורמות בניית האתרים הפופולריות ביותר בעולם, והיא מאפשרת למעצבים ומפתחים להקים אתרים מרשימים ללא ידע תכנותי מתקדם. נכון למועד כתיבת המאמר למעלה מ-40% מכל האתרים ברחבי הרשת בנויים באמצעות וורדפרס, והמספר הזה רק הולך וגודל.

אחד היתרונות המשמעותיים של וורדפרס הוא שמדובר על מערכת קוד פתוח שאנחנו יכולים פשוט להוריד ולאחסן אותה על כל שרת אחסון, כך שאנחנו לא תלויים בספקים כמו וויקס שלא מאפשרים לנו לעבור ספק במידה ואנחנו לא מרוצים (אפשר לראות מידע נוסף בנושא כאן).

לוורדפרס יש גם קהילה מאוד גדולה בעולם ואפשר למצוא סיוע ותוספים כמעט לכל פעולה שנרצה לעשות כמו (הוספת סליידרים, טפסי יצירת קשר, אוטומציות ועוד…).

במרבית המקרים אם אנחנו רוצים להיכנס לתחום של בניית אתרים נרצה להשתמש במערכת של וורדפרס בתור הפלטפורמה שבה נרצה ללמוד לבנות אתרים.

קורס אינטרנטי? מכללה? או יוטיוב בחינם?

כעת שהבנו שוורדפרס היא בדרך כלל הפלטפורמה הרצויה ללימוד בניית אתרים, מה שנותר להחליט זה איך ללמוד בניית אתרים על מנת שנוכל להפיק תוצאות בצורה המהירה ביותר וגם להתחיל לעבוד בתחום ולהרוויח ממנו כסף.

האופציה הנפוצה ביותר להתחלה היא לצפות בסרטונים מיוטיוב וללמוד לבנות אתרים בחינם. ההמלצה היא להתחיל מהאפשרות הזאת עד לנקודה שבה אתם יודעים מספיק על בניית אתרים כדי להבין האם התחום מספיק מעניין כדי להתקדם ולהפוך אותו למקצוע לחיים.

לאחר שיש לנו את הידע הבסיסי שצריך (שאותו אפשר גם לקבל מיוטיוב) כעת השאלה הבאה היא איך להגיע לרמה הבאה?? וגם יש לנו את האופציה של מכללה או האופציה של קורס בניית אתרים אונליין. וההחלטה באיזה אופציה לבחור תלויה ביכולות למידה שלנו.

קורס בניית אתרים אינטרנטי יתאים בדרך כלל למי שיודע שהוא יכול לבנות לבד ויש לו את המשמעת שצריך על מנת לשבת וללמוד מספיק כדי להתפתח בתחום ברמה גבוהה.

למי שאין את היכולת ללמוד לבד והוא חייב מסגרת שתאפשר לו ללמוד ביחד עם אנשים נוספים ותחת תוכנית לימוד אז כאן אולי האופציה שתתאים יותר תהיה לימוד ממכללה?

מה יותר טוב? קורס או מכללה?

על רגל אחת זה תלוי, כפי שצוין מעל היכולת ללמוד מקורס או מכללה תשתנה לפי היכולת של הסטודנט שלומד. חלק מהסטודנטים ילמדו יותר בקלות בקורס וחלק במכללה.

הפרמטר השני שצריך לקחת בחשבון זה הנושא של המחיר. במכללה בדרך כלל יש עלויות של שכירות, מרצה שמגיע לשיעור, עובדת ניקיון, שתייה ואוכל לפעמים ועלויות נוספות שמעלות את המחיר של העלות במכללה באופן משמעותי ומביאה את המחיר לאזורי ה-5-20 אלף ללימודי תעודה.

לעומת זאת בקורס אינטרנטי בדרך כלל העלויות עשויות לנוע בין כמה מאות שקלים לכמה אלפי שקלים אצל המורים הטובים ביותר בארץ (כמובן שזה תלוי במורה). הקורס האינטרנטי בדרך כלל ערוך לשיעורים קצרים ותמיד אפשר לחזור ולצפות בתוכן פעם נוספת, מה שלא אפשרי במכללה פיזית.

לימוד מקורס יאפשר לנו גם להתחיל ולבנות את היכולת ללמוד באופן אינטרנטי תוכן, וזה חשוב במיוחד בעידן האינטרנטי שמשתנה לעיתים קרובות ולפעמים במכללות לא מצליחים להשיג את הפער בין מה שהיה, למה שעכשיו ולמה שיהיה בעתיד.

במרבית המקרים כל עוד יש לכם את היכולת והמשמעת ללמוד לבד אז קורס אינטרנטי יהווה בחירה טובה יותר מלימוד במכללה.

לסיכום - איך ללמוד בניית אתרים?

לסיכום בדרך כלל שאנחנו מתחילים נרצה להתחיל מלימוד של ידע חינמי הזמין לכולם בערוצים כמו יוטיוב ובמאמרים ברחבי הרשת. ברגע שיש לנו מספיק ניסיון ונרצה להתמקצע בתחום באופן מהיר יותר אז נוכל לפנות למכללה או לקורס אינטרנטי.

במרבית המקרים בקורס אינטרנטי נשלם פחות ונקבל יותר ובדרך כלל זאת תהיה ההעדפה, אבל למי שאין את היכולת והמשמעת ללמוד לבד אז נרצה במקום לנסות מכללה ופשוט נוודא שהמסלול לימודים נותן לנו את הערך שאנחנו מחפשים ושהמרצה שמלמד אותנו יהיה מספיק טוב.

וזה אומר שהשלב הבא הוא להבין איך לבחור קורס בניית אתרים שיספק את הצרכים שלנו, וזה יהיה נושא למאמר אחר באתר.

כלי נגישות