אריזונה » בניית אתר בוורדפרס או בוויקס?

בניית אתר בוורדפרס או בוויקס?

אם יש לכם עסק והחלטתם לבנות לו גם אתר מקצועי אז בין אם העסק ישן או חדש בונה אתרים המתמחה בתחום יוכל להעניק לכם את כל מה שאתם צריכים בשביל להצליח. השאלה האמיתית היא: כיום כשיש שתי פלטפורמות מובילות בעולם בניית האתרים, מה עדיף, וורדפרס או וויקס? במאמר זה ננסה לענות על שאלה זו.

וורדפרס או וויקס

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

בניית אתר חדש

אתר אינטרנט זה דבר נהדר לכל בעל עסק. במידה ומחפשים את השירות או המוצר הספציפי בגוגל הגולש מגיע לאתר של העסק והכל קיים שם, צריך רק ללחוץ ולהזמין או להשאיר פרטים. קל, יעיל ונוח. כיום כל בעל עסק שמכבד את עצמו הוא בעל אתר אינטרנט המציג את העסק שלו בצורה מושלמת ונגישה.

עלות אתר אינטרנט תלויה לחלוטין בתקציב שלכם. חשוב להחליט מראש איזו פלטפורמה מתאימה לכם ולא להשאיר את ההחלטה לבונה האתרים, על מנת למנוע תסכולים או אי הבנות בהמשך. בשתי הפלטפורמות צריך להשקיע בדברים נוספים, כשהפלטפורמה היא חינמית לחלוטין.

במקרה של וויקס למשל, ניתן לבנות בלוג או אתר בסיסי אפילו לבד, זה מאוד פשוט, וכך גם בוורדפרס. הכל מגיע עם תבניות, אפשר לבחור לשלם על הרחבות אבל אין באמת צורך בכך. הכל תלוי למה נועד אתר האינטרנט שלכם, האם אתם מתחילים, האם העסק שלכם כבר פורח, וכיוצא בזה.

כאשר אתם מתחילים תהליך של בניית אתר חדש חשוב תחילה להבין מה התקציב שלכם. בניית אתר ממוצע על ידי בונה אתרים מקצועי תתחיל מכמה אלפי שקלים ולכן אתם צריכים לדעת האם בכלל אתם יכולים להרשות לעצמכם לבחור בונה אתרים או שעדיף לכם לבנות את האתר לבד. במידה והתקציב שלכם נמוך מאוד יהיה קשה למצוא בונה אתרים מקצועי ובמקרה הזה אתם תצטרכו לנסות ולבנות את האתר בעצמכם.

מה ההבדל בין אתר בוויקס או בוורדפרס?

בשתי הפלטפורמות בניית האתר אינה כרוכה בתשלום (אבל יש עלויות תחזוקה וניהול). חשוב לציין וורדפרס מתעלה על וויקס בכמה נקודות עיקריות. דבר ראשון, וויקס אמנם חינמית וקלה לשימוש, אך אם לא תרכשו דומיין תישארו עם פרסומות של האתר וגם עם הדומיין של וויקס זה לא נראה מקצועי במיוחד. דבר שני, התוכנית הבסיסית שלהם לא מציעה תוספים או הרחבות כלל, ועל מנת להסיר גם את הפרסומות תצטרכו לשדרג את החבילה הקיימת שלכם.

נקודה שלישית וחשובה לא פחות – לא ניתן להשתמש בדומיין פרטי עבור האתר שלכם. זהו חיסרון משמעותי שכן עולם בניית האתרים הוא עולם מאוד דינמי, עם הרבה מאוד שינויים, ולעיתים בעל העסק יהיה מעוניין בשינוי שכזה או אפילו שינוי הדומיין. זה משהו שבהחלט כדאי לחשוב עליו, למרות שהרבה בעלי עסקים אכן משתמשים בוויקס.

בוורדפרס המצב הוא מעט שונה: אתם יכולים לבחור כל דומיין שתרצו, כל אחסון שתרצו, והפלטפורמה היא בעלת קוד פתוח כך שניתן להתקין אלפי תוספים בחינם ולקבל תוצאות מרשימות. וורדפרס קלה לתפעול ולשימוש, יעילה מאוד, ולכן משתמשים יעדיפו להשתמש בה יותר מאשר בוויקס.

חשוב לציין שכאשר אתם בוחרים בוורדפרס ואתם מתכננים לבנות את האתר לבד אז אתם כנראה תצטרכו לרכוש אחסון. למי שזקוק בסיוע בנושא במאמר הבא תוכלו למצוא השוואת מחירי אחסון אתרים לצד המלצות וביקורות של ממה כדאי להימנע בעת רכישת אחסון ודומיין לאתר של העסק.

לסיכום אפשר להגיד ששתי הפלטפורמות טובות והוכיחו את עצמן בשנים האחרונות, אך חשוב להסתכל גם על החסרונות והיתרונות של כל פלטפורמה, במיוחד מול בונה אתרים מקצועי, ולראות מהי הפלטפורמה המתאימה לכם ביותר לפי הצרכים שלכם. למי שרוצה ניתן גם לצפות בסרטון הבא על מנת להבין את החיסרון המרכזי שיש ל-Wix על פני וורדפרס.

ניתן לצפות בסרטון הדרכה הבא המסביר מה יותר טוב – וורדפרס או וויקס

Video

מאמר זה נכתב על ידי יוחאי ירמיהו מאתר מעצב במטרה לעזור לכם לבצע את הבחירה הנכונה בעת בחירת פלטפורמה לבניית האתר שלכם. נכון להיום יוחאי ירמיהו עוסק בתחום של בניית אתרים כבר למעלה מ-10 שנים וב-5 שנים האחרונות הוא הפך לאחד המומחים הגדולים בארץ לבניית אתרים בוורדפרס.

כלי נגישות