אריזונה » כמה כסף מרוויח בונה אתרים? ואיך נכנסים לתחום?

כמה כסף מרוויח בונה אתרים? ואיך נכנסים לתחום?

מקצועות הדיגיטל הופכים ליותר ויותר פופולריים בשנים האחרונות, אפשר לראות יזמים רבים שהופכים לעצמאיים ולבוני אתרים מתחילים מלימוד עצמי באינטרנט.

במאמר זה ננסה להבין נושאים חשובים של בוני אתרים מתחילים כמו כמה כסף מרוויח בונה אתרים מתחיל, איך אפשר להיכנס לתחום? איך אפשר ללמוד בניית אתרים? על איזו פלטפורמה ללמוד, כיצד למצוא עבודה בתחום בתור בונה אתרים ועוד…

כמה כסף מרוויח בונה אתרים?

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

ניתן לצפות בסרטון הדרכה המסביר כמה מרוויח בונה אתרים

כמה מרוויח בונה אתרים - שכר בונה אתרים

כמה כסף מרוויח בונה אתרים מתחיל?

התחום של בניית אתרים מאוד גמיש וכך גם המשכורות. לא כולם שווים ובזמן שבונה אתרים אחד יכול להרוויח עשרות אלפי שקלים בונה אתרים אחר יכול להרוויח פחות משכר מינימום ובעיקר בתחילת הדרך.

צריך גם להבין האם המסלול הוא לעבוד בתור שכיר כדי לצבור וותק, ניסיון ותיק עבודות או להתחיל בתור עצמאי מתחילת הדרך ולבנות את השם של העסק או את השם של המותג.

נכון להיום המחיר הממוצע של בניית אתר הוא באזור של 3,000 ש"ח (זהו פחות או יותר מחיר השוק) לבונה אתרים עם מעט ניסיון בתחום. אם אתם גם עוסקים בתחום של עיצוב גרפי אז אפשר להציג גם חבילות מיתוג וכאן זה כבר יותר משתלם וניתן לראות גם מחיר מיתוג עסקי במאמר נוסף שלנו.

בתחילת הדרך כשאין לכם ניסיון בתור בוני אתרים או תיק עבודות אז בין אם אתם עובדים בתור שכירים או עצמאיים ההתחלה תהיה מאוד קשה והשכר יהיה מאוד נמוך. השכר האמיתי מגיע עם הניסיון ושיפור היכולות.

בתור עצמאי התקרה שלכם זה הגבול של כמות העבודות שאתם יכולים להשיג ולקבל. בתור שכירים בדרך כלל בתחילת הדרך תקבלו כנראה בטווחי השכר של מינימום ובהמשך השכר יגדל ויוכל גם לעבור את טווחי ה-10,000, אם אתם מנהלי פרויקטים אז מכאן אפשר להגיע גם לסכומים מכובדים יותר.

ואם איכשהו היה לכם מזל והצלחתם להיכנס אל תעשיית ההייטק אז שם המחירים יכולים להיות הרבה יותר נדיבים ממה שציינו כאן.

כיצד להפוך לבונה אתרים מבלי להוציא עשרות אלפי שקלים?

ישנן דרכים שונות ללמוד בניית אתרים כולל לימוד קורסים ממכללות ואוניברסיטאות, השתתפות בכנסים אינטרנטיים וקניית אחד מהספרים הרבים הזמינים בנושא (למרות שספרים פחות מומלצים ללימוד מקצועות הדיגיטל).

השכלה היא בדרך כלל השקעה בעתיד שלך. אבל כאשר התקציב הקיים לא מספיק גבוה ויש את הצורך ללמוד בניית אתרים באופן המהיר ביותר קיימים קורסים אינטרנטיים שיאפשרו לכם ללמוד את התחום ללא הצורך לשלם עשרות אלפי שקלים למכללות.

הדבר הראשון שתצטרכו לבחור זה האם ללמוד בניית אתרים בוורדפרס או בוויקס. היום קיימים בוני אתרים רבים בוויקס אבל בפועל מדובר על מערכת קוד סגור אז מדובר על התחלה רעה. וורדפרס לעומת זאת היא המערכת הפופולרית ביותר בעולם לבניית אתרים והיא חינמית ובקוד פתוח ולכן מומלץ לבחור בה בעת הלימוד.

התחום של הלימוד באופן מקצועי קצת פחות מפותח בארץ אבל אחד האתרים המובילים בישראל הוא בית הספר לוורדפרס ושם יש מגוון רחב של קורסים המתאימים למתחילים ולמתקדמים. הקורסים שם יאפשרו לכם ללמוד בקצב שלכם ולהתחיל מנקודה ראשונית ללא ידע ולהגיע לנקודה שבה אתם מומחים בתחום של בניית אתרים.

כיצד למצוא עבודה בתור בונה אתרים?

החלק הבעייתי בנושא של מציאת עבודה בתור בוני אתרים הוא שהשוק מוצף בבוני אתרים רבים שמחפשים עבודה. תפרסמו פוסט בפייסבוק על חיפוש של בוני אתרים ותקבלו מאות פניות המאפשרות לכם לבנות אתר לעיתים גם בכמה מאות שקלים בודדים.

הדרך הראשונה למציאת עבודה היא בניית תיק עבודות. ללא תיק עבודות היכולת שלכם למצוא עבודה היא כמעט אפסית, בין אם זה עבודה בתור שכיר או עצמאי שבונה אתרים ללקוחות ללא תיק עבודות החיים שלכם יהיו לא פשוטים.

זאת אומרת שבתחילת הדרך על מנת לצבור את הניסיון, הידע ותיק העבודות רצוי לעבוד בסכומים מאוד נמוכים או אפילו בחינם. כרגע המשימה החשובה ביותר עבורכם היא ליצור תיק עבודות ולאחר מכן יהיה לכם יותר קל למצוא עבודה בתוך.

ללא תיק עבודות אתם עוד אחד מאלפי בוני אתרים שקיימים בשוק ומנסים למצוא עבודה ולכן כרגע זהו החלק החשוב ביותר בתהליך.

מהם הדרישות כדי להפוך למעצב/בונה אתרים

זה תלוי מאוד, בעבר על מנת להיות בונה אתרים היית צריך ללמוד HTML וגם ללמוד CSS היום לעומת זאת באמצעות וורדפרס הדרישות לא גבוהות וניתן לבנות אתרים גם ללא שום ידע בשפות קוד.

למרות שזה לא חובה ללמוד שפות קוד בשביל לבנות אתרים אם תעשו זאת תוכלו להפוך לבוני אתרים טובים יותר ממרבית בוני האתרים הבינוניים שכל מה שאתם יודעים לעשות זה לקחת תבנית מוכנה ולשחק עם ההגדרות של המערכת.

את הלימוד של שפות קוד יש לבצע רק לאחר שאתם כבר נמצאים בתחום והחלטתם שאתם רוצים להישאר ולא לפני, אבל ברגע שנכנסתם לתחום באופן רציני מומלץ מאוד ללמוד את שפות הקוד האלו כדי להעלות את הרמה שלכם.

דבר נוסף שמאוד חשוב ללמוד זה את התחום של קידום אתרים, ברגע שתדעו ביחד עם בניית אתרים גם קידום אתרים יהיה לכם ערך מוסך מאוד רציני על פני המתחרים בתחום.

בנוסף הרבה מהטכניקות של קידום אתרים ילמדו אתכם לבנות אתרים באופן נכון יותר מבחינת קוד ובכך תהפכו להיות בוני אתרים טובים יותר מהמתחרים.

כלי נגישות